Edwin Wolvekamp - Dag van de Stilte

Edwin Wolvekamp heeft ruim tien jaar in het bedrijfsleven en bij overheidsinstanties mensen gecoacht. Hij heeft de opleiding ‘professioneel coach’ van het instituut ‘Psycho-dynamica’ gevolgd.  Hij heeft nu een eigen coachingspraktijk.

Dit is de derde keer dat er een Dag van de Stilte in ons land wordt gehouden, op de dag dat de zomertijd overgaat in de wintertijd.

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

Het doel van deze jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen.

 Enkele citaten over stilte:

"Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Laat je bewustzijn erop rusten. Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in Zijn, laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is."

"Innerlijke stilte is een zeldzaam goed. Uiterlijk kunnen we de stilte opzoeken, maar innerlijk is het aan ons haar zelf te creëren…"

"Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte."

"Yoga is het beheersen van de bewegingen in het bewustzijn."

"In stilte de ander nabij zijn."

"Er is iets buiten onze geest, dat blijft altijd in stilte. Het is het ultieme mysterie voorbij het denken."

Op de Dag van de Stilte zijn er stiltewandelingen, stiltevieringen in kerken, lezingen, meditatiesessies, concerten, kunstzinnige activiteiten en mindfulness trainingen. Op heel veel verschillende manieren kan uiting worden gegeven aan het belang van stilte en innerlijke rust voor de kwaliteit van ons leven

wanneer: 

zondag, 27 oktober, 2013 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.