Carool Popelier - Levenscirkel

Voordrachtskunstenaar Carool  Popelier presenteert een prachtige verhaalvoorstelling over een Oudgriekse mythe over een zwervende moedergodin, haar geroofde dochter en de god van het Dodenrijk. Niet zomaar een verhaal, maar een verhaal over inwijding. Inwijding in menswording en in de seizoenen van ’n mensenleven.

Hij vertelt eerst twintig minuten deze oude Griekse mythe als verhaal. Hierna gaat hij op een gevoelvolle, indringende en haast persoonlijke manier in op thema’s als vergankelijkheid, herfst en lente, licht en donker, dood en leven.

Meerdere keren in het mensenleven scheurt de aarde open onder je voeten, ervaar je wat donker is, en het verlangen naar het licht. Dat is de kracht van deze prachtige verhaalvoorstelling voor een volwassen publiek:

verhaal, verstilling, fraaie gedichten en afbeeldingen van natuuropnamen en afbeeldingen van op dit verhaal geïnspireerde kunst van vele eeuwen.
De muziekfragmenten op band zijn adembenemend mooi….
Kortom: een voorstelling, waar je stil van wordt, steeds dieper afdalend,en ontroerend.

Carool Popelier staat bekend als de man, die al 30 jaar lang op zijn geheel eigen en unieke wijze mythen vertelt. Hij weet waarover hij vertelt. Hij maakt een eeuwenoud verhaal tot een verhaal van deze tijd en deze mens, met een hoog gehalte aan realiteit, aan hier en nu. Hij gebruikt geen moeilijke taal, men hoeft de mythe niet te kennen. Hij vertelt zo beeldend, alsof de goden elk moment zo de zaal kunnen binnenkomen.

Zie website: www.verhaalapart.nl.

wanneer: 

zondag, 27 april, 2014 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.