Ayurveda en spiritualiteit

Een lezing door Robert Swami Persaud. 

De Ayurveda, een eeuwenoude natuurgeneeskunde met filosofische en spirituele dimensies van Indiase oorsprong, gaat ervan uit dat medicijnen, of ze nou regulier of zogenaamd natuurlijk zijn, niet genoeg te bieden hebben om de levenskwaliteit van een mens te verhogen.

Chronische ziekten en klachten en algemene malaise zoals voortdurende moeheid, depressies, angsten en overmatige spanningen verdwijnen niet met pillen en druppels. Overgewicht komt telkens terug na het zoveelste dieet.

De Ayurveda zegt dan ook dat al die problemen voortkomen uit onbalansen binnen je persoonlijk type, je 'constitutie'. Verbetering van je gezondheid, normalisatie van je lichaamsgewicht en verhoging van je levenskwaliteit is een kwestie van goede en smakelijke voeding, niet van diëten, medicijnen of supplementen.

Ayurveda is voedingsleer, heeft te maken met massagetechnieken, spiritualiteit en veel meer. Volgens Robert is het lastig om in westerse bewoordingen uit te leggen wat Ayurveda betekent. ‘Ik heb de neiging om te zeggen dat het de wetenschap van het leven is, maar dat is te westers geformuleerd. Het gaat veel meer om inzicht in het leven, jouw leven, het leven van mens, dier en plant en alle kosmische ver-schijnselen. Ayurveda gaat over leven en dood.

Maar het hiernamaals zul je alleen maar kunnen doorvoelen als je het hiernumaals begrijpt,’ aldus de ayurvedisch geneeskundige.

Robert Swami Persaud volgde zijn Ayurvedische opleiding in Zuid-India en studeerde in Nederland ondermeer farmacologie voor artsenbezoekers.

Hij heeft een Ayurvedische praktijk in Nijmegen.

Zie www.ayurveda-center.com

 De lezing begint om 10.30 uur en duurt 1½ uur

wanneer: 

zondag, 23 februari, 2014 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.