Open Podium & Crossover

..een inspirerende ontmoeting op het podium..

In het Open Podium op 2 november vonden de Jazz Parallels en Martin Schuitemaker elkaar in een geïmproviseerde setting van jazzmuziek en een spannend verhaal.
Nadat de Jazz Parallels eerst enkele eigen nummers ten gehore hadden gebracht, ontstond al improviserend een voorstelling door Martin en de muzikanten, en zowaar... daar ontstond een sprookje over een koning die op zoek was naar.... De Jazz Parallels lieten zich inspireren door de woorden van Martin en evenzo vond Martin weer genoeg stof in hun muziek om zijn verhaal voort te zetten. Het was een belevenis voor jong en oud. Na het verhaal werden nog enkele nummers door de band ten gehore gebracht, en met een daverend applaus werd deze cross-over voorstelling beëindigd.

Het eerste Open Podium was op zondag 22 juni 2014:
Mark Snitselaar (klarinet) en Janneke Zegveld (viool) speelden werken van componisten die door de nazi’s als ‘entartet’ (gedegenereerd) werden bestempeld. Zij schetsten de achtergronden van het muzikale leven in en rond de oorlogsjaren. Op het programma stonden werken die, vanwege de joodse komaf van de componist, werden verboden.
Jos Somsen zong joodse (verzets)liederen, waarbij ze op de piano begeleid werd door Rinie van der Leer. Een aantal liederen werden tevens uitgevoerd met begeleiding van Mark en Janneke.

wanneer: 

zondag, 2 november, 2014 - 15:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.