Spiegeltijd – filosofisch solotheater


Kirsten Benschop is theatermaker en tekstschrijver. Zij maakt theatersolo’s die nét een spade dieper graven.

In het jaar 2000 richt zij het gezelschap K’onTour Theater op. Hier regisseert en acteert zij tot 2007 met collega-acteurs diverse voorstellingen voor o.a. bedrijf, bibliotheek en onderwijs. Vanaf 2008 brengt Kirsten met K’onTour Theater solovoorstellingen door het hele land: eerst eigen bewerkingen van bestaande verhalen/boeken, later volgen zelfgeschreven producties. Zoals Wie stenen losbreekt en Adempauze. Zie ook de website www.k-ontour.nl.

Spiegeltijd is een bijzondere mix van magisch realisme en hedendaagse werkelijkheid met veel vragen en nog minder antwoorden.

Leonie, een jonge eigentijdse journaliste, krijgt opdracht een interview af te nemen bij de excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip.

In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonies leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zijzelf, brengt haar langzaam in beweging. Als Leonie onverwachts ontslag krijgt, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar de juiste antwoorden.
Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk... want:
‘In het leven kun je gemakkelijk van jezelf vervreemden. Er zijn dingen die je weghouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent.’ - Rosanna V

wanneer: 

zondag, 16 november, 2014 - 15:15
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.