Event in Bennekom

Een aantal leden van Het Venster neemt op deze dag deel aan een event in  Vrijzinnig Bennekom, waar het essay: ‘Het gaat om jouw zoektocht, niet om ons levensanker’ wordt gepresenteerd. 
De auteurs Hans le Grand en Tina Geels geven hierin een nieuw perspectief voor de toekomst van vrijzinnige levensbeschouwing in Nederland. Hans en Tina zijn vanuit hun achtergrond en ervaring als theoloog en predikant goed op de hoogte van de Vrijzinnigheid in Nederland en daarbuiten. 
Vanuit een stevige analyse van de zorgelijke situatie waarin de Vrijzinnigheid zich bevindt komen de auteurs tot een nieuw beeld van een levensbeschouwelijke gemeenschap.
Hierbij gaat het om de eigen zoektocht en niet om een voorgegeven levensbeschouwing of spirituele weg. 

Na de presentatie van het essay zal prof. dr. Manuela Kalsky, die het voorwoord schreef, een eerste reactie geven. 
Tijdens de lunch worden op een zingevingsmarkt succesvolle initiatieven binnen de vrijzinnigheid uitgewisseld door middel van posters. 

Aan het begin van de middag wordt de website  www.hetgaatomjouwzoektocht.nl  gepresenteerd als platform voor nieuwe initiatieven binnen de vrijzinnigheid.
Hierna volgt een tweede reactie door dr. Chris Vonck, directeur van de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen Antwerpen. 

Het event wordt 's middags afgesloten met een korte viering door leden en de x-band van Het Venster, ruimte voor bezinning en bezieling (afdeling Veenendaal). 

wanneer: 

zaterdag, 31 januari, 2015 - 10:30

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.