Samen Duurzaam

Samen Duurzaam, op weg naar 10 oktober.

Een aantal mensen van Het Venster dat zich met het thema duurzaamheid bezighoudt, heeft een verbindende rol op zich genomen waaruit een lokale Samen Duurzaam groep is ontstaan.

Naast mensen vanuit Het Venster, doen nu leden mee van IVN, Repair Café, Wereldwinkel, Bijenstichting, Arocha(natuurgroep), Patrimonium en een aantal individuele enthousiaste burgers. Een inspirerende enthousiaste groep.

In oktober 2015 zijn er twee landelijke dagen rondom het thema duurzaamheid, namelijk De Dag van de Duurzaamheid op zaterdag 10 oktober en de Nacht van de Nacht van 24 op 25 oktober. Deze dagen zijn we met elkaar aan het organiseren en we willen de Veenendaalse burgers op verschillende manieren 'laten proeven' aan het thema duurzaamheid.

Het Spectrum is gehuurd en de voorbereiden zijn in volle gang voor een ‘Dagelijks Duurzame Doe-Dag’ op 10 oktober, waar tegelijkertijd ook duurzaamheid van binnenuit een belangrijk onderdeel van de middag wordt d.m.v. lezing en zang.
's Avonds wordt de film Salt of the earth vertoond in het Filmhuis (Spectrum)

Vanuit Het Venster is er een subsidieaanvraag gedaan voor dit initiatief bij het Landelijk bureau van Vrijzinnig Nederland en deze is toegekend. We zijn daar heel erg  blij mee!

We zullen o.a. via de website van Het Venster informatie blijven geven over de activiteiten op zaterdagmiddag 10 oktober, evenals over de Nacht van de Nacht.

Voor meer informatie kun je mailen met Hannie Kämink

wanneer: 

vrijdag, 24 juli, 2015 - 16:00 tot maandag, 10 augustus, 2015 - 16:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.