Neuspeuteren - Hoe heurt 't?

17 januari: Het gewone leven is weer van start gegaan, de eerste goede voornemens zijn gesneuveld, en diverse bijzondere gebeurtenissen die ooit op 17 januari plaatsvonden kunnen worden herdacht: In 395 viel met de dood van Theodosius I het Romeinse Rijk definitief uiteen in een oostelijk en westelijk keizerrijk. In 1685 kreeg Johannes Diodato als eerste een keizerlijk privilege voor het openlijk schenken van koffie en opende het eerste Weense koffiehuis.  En in 1912 bereikte De Brit Robert Falcon Scott de Zuidpool, meer dan een maand na zijn rivaal Roald Amundsen. 

Tsja, wat doe je als commissie ontmoetingen nou met zo’n bijzondere dag? Wij dachten dat dit een mooi moment zou zijn om eens onze tanden te zetten in het onderwerp ‘Neuspeuteren’. Laat je verrassen door de bezieling en inspiratie die voortkomt uit bezinning op dit veelzijdige onderwerp.  

Deze thema-ontmoeting is met veel enthousiasme voorbereid door Jan Dijksterhuis, Jan van Donkelaar, Jos Somsen, Martin Schuitemaker en Petra Wubs. 

De collecte is vandaag voor Het Venster. 

Aanvang 10.00 uur.

Na afloop is er koffie/thee/limonade en gelegenheid om na te praten.

Auto-ophaaldienst: Els van Duijvenbode.

(Foto Rinie van der Leer)

wanneer: 

zondag, 17 januari, 2016 - 10:00
  • Thema Ontmoeting

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.