Het proces van Socrates

Live-voordracht 'Het proces van Sokrates' – door Carool Popelier. 

Sokrates was altijd een man van de straat, van de Markt, waar hij wat rondwandelde, bij de bakker en de groenteboer, en met iedereen een gesprek begon. Maar wilde iedereen wel een gesprek met hem? Want een serieus gesprek was soms nogal lastig, confronterend, heftig. 
Dus behalve een groeiend aantal fans en trouwe vrienden, ontstond er gaandeweg bij sommigen – vooral bij mensen die hun prioriteit stelden in carrière, bezit, politieke invloed e.d. – ook ergernis, frustratie, ja zelfs vijandschap. 
Uiteindelijk kwam het tot een proces: HET Proces. Een beroemd geworden Proces, dat na ruim 2400 jaar nog steeds actueel en aangrijpend is. 
Het verhaal gaat niet over de politiek maar over de vraag: hoe we in ons leven staan en handelen, juist wanneer het moeilijk om ons heen wordt. 
Beleef zelf die laatste weken van Sokrates mee, als ware u terug in de tijd, in het jaar 399 voor Chr.!

Een aantal fraaie muziekfragmenten op band zullen de theatrale voordracht omlijsten. 
De duur van de voordracht is 60 minuten, daarna korte pauze, en vervolgens nog 35 minuten (20 minuten verhaal en 15 minuten interactief).

Voordrachtskunsteanaar Carool Popelier is van huis uit classicus en al 33 jaar bezig met het vertolken van zijn indringende verhaalvoorstellingen. Hij zal op zijn geheel eigen wijze de laatste maand van het leven van Sokrates, inclusief Het Proces, verbeelden. Zinderend verteld, op unieke wijze altijd weer gemaakt tot verhalen van deze tijd en deze mens, van jou en mij …
Informatie: www.verhaalapart.nl.

Auto-ophaaldienst: Hannie Kämink

Na afloop is er een collecte om dit soort voorstellingen te kunnen blijven organiseren (hiervoor is ongeveer een gemiddeld bedrag van € 5,-  p.p. berekend).
Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

wanneer: 

zondag, 24 januari, 2016 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.