Lezing over Krishnamurti

Martin van Kalmthout geeft op deze ochtend een lezing met als titel:
Het religieuze volgens Jiddu Krishnamurti. 

J. Krishnamurti (1895-1986) heeft bijna 65 jaar lang gesproken voor en met mensen in alle werelddelen. Hij bracht geen nieuw geloof, ook geen nieuwe filosofie. Wat hij deed was samen met zijn toehoorders nagaan wat de oorzaken zijn van de problemen waarmee wij mensen sinds jaar en dag te kampen hebben. Krishnamurti wijst elke vorm van religieuze of spirituele organisatie met klem van de hand, evenals het daarbij horende geestelijke leiderschap, of het nu gaat om goeroes, priesters, predikanten, imams, zen-meesters, psychotherapeuten of politieke leiders. Hij houdt zich alleen bezig met de feiten en is niet geïnteresseerd in ideeën, theorieën of meningen. Bijgevolg wil hij ook uitdrukkelijk geen 'volgelingen'. 

Op deze zondagmorgen zal Martin van Kalmthout (met) ons nagaan wat Krishnamurti te zeggen heeft over ‘het religieuze’. Dit onderwerp kan niet los gezien worden van de rest van zijn inzichten, maar we zullen ons er toch meer specifiek op richten. Hij geeft daarover een inleiding, laat een kort stukje video van Krishnamurti over het thema zien en daarna is er ruimte voor dialoog. 

Dr. Martin van Kalmthout is psychotherapeut en schrijver. Hij houdt zich bezig met zingevingsvragen in de psychotherapeutische praktijk en heeft zich tevens uitgebreid verdiept in het werk van Krishnamurti en de betekenis daarvan voor de psychotherapie. Hij publiceerde onder meer: ‘Psychotherapie en de zin van het bestaan’. 

Om dit soort lezingen te kunnen blijven organiseren, vragen we een bijdrage (richtbedrag € 5,- per persoon).
Na de lezing koffie/thee/limonade en gelegenheid tot napraten.

Auto-ophaaldienst: Hannie Kämink

wanneer: 

zondag, 22 mei, 2016 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.