Lezing 'Als de dood'

Als de dood, trage vragen in het euthanasiedebat. 

Bestaat er een recht op stervenshulp? Wat is de status van de wilsverklaring? Komt iemand die psychisch ziek is in aanmerking voor euthanasie? Is een dementerende nog dezelfde persoon als vroeger? 
Het zijn kwesties uit het hedendaagse euthanasiedebat die in ‘Als de dood’ aan de orde komen. 

Dr. Annemarieke van der Woude benadert het debat vanuit een nieuwe invalshoek en pleit ervoor de categorieën ‘euthanasie’ en ‘hulp bij zelfdoding’ te vervangen door ‘terminaal ziek’ en ‘niet-terminaal ziek’.

Dr. A. van der Woude (1963) is theoloog. Zij was jarenlang predikant-geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Momenteel is zij redactiesecretaris van het tijdschrift Speling en verricht zij pastoraal werk. In 2015 verscheen van haar hand: ‘Als de dood. Trage vragen in het euthanasiedebat’. 

Het boek ‘Als de dood’ biedt een handreiking voor het stellen van goede vragen. Het formuleren van een antwoord zal afhangen van de persoonlijke overtuiging van de lezer. ‘Als de dood’ geeft daarvoor alle ruimte.

Na afloop is er een collecte om dit soort lezingen te kunnen blijven organiseren (hiervoor is ongeveer een gemiddeld bedrag van € 5,-  p.p. berekend).

Auto-ophaaldienst: Els van Duijvenbode

(fragment van tweeluik 'Met de dood op de hielen' van Nanda Veerbeek-Schaling. Dit schilderij hangt t.g.v. genoemde lezing op deze zondag in Het Venster.)

wanneer: 

zondag, 13 maart, 2016 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.