Cursus Klassieke Levenskunst

Het Humanistisch Verbond, afdeling de Grift Vallei, organiseert in Veenendaal op zes achtereenvolgende donderdagavonden vanaf 15 september 2016 de cursus Klassieke Levenskunst (20 oktober is er geen cursus: herfstvakantie!).

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Kies ik daadwerkelijk voor wat ik van belang vind?  Houden deze vragen u bezig en bent u op zoek naar een antwoord? In zes avonden maakt u kennis met 'de levenskunst'.                                                     

Tijdens de cursus klassieke levenskunst leert u over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor uw eigen leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leert u scherper te denken over uw leven en wat u echt belangrijk vindt. U maakt kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven, zoals Socrates, Aristoteles en Epicurus. U leest teksten en hoort over deze denkers, maar ook oefent u met medecursisten, onder leiding van de ervaren docent Silvia Benschop. 

Er is geen voorkennis vereist. 
Cursuslocatie: Het Spectrum in Veenendaal.  Tijd: 19.30 - 22.00 uur. 
Kosten: € 95,- (leden Humanistisch Verbond)) en € 125,- (niet leden HV).    

Aanmelden? Ga naar: www.humanistischverbond.nl; klik dan op “Activiteiten” en “Cursussen”. 
Informatie bij Joke Pothoff, penningmeester De Grift Vallei 06 11 38 21 12 of landelijk bureau Humanistisch Verbond 020 - 521 9090.

(foto Martin Schuitemaker)

wanneer: 

donderdag, 15 september, 2016 - 19:30

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.