Lezing door Wim van Egmond

‘Er is meer tussen aarde en mens’  
- een ongelofelijke reis in de ruimte en tijd van het kleine – Wim van Egmond. 

In het kader van het dé-antropocentrisme* is er deze morgen aandacht voor het heel kleine, door de ogen van een uniek kunstenaar. Er is een verwonderende wereld waarvan wij nooit weet hadden gehad wanneer er geen microscopen zouden zijn. Deze morgen zullen we een keur aan beelden en films zien, die onze wereld zal verruimen. Beelden en films die in de mooiste natuurdocumentaires niet misstaan. Dat er zo’n overdaad van schoonheid bestaat buiten het ons direct waarneembare, roept vragen op. Draait het allemaal wel om de mens? Dat Wim van Egmond deze onzichtbare wereld voor ons zichtbaar maakt stelt ons dan weer gerust.

*de mens uit het centrum

Wim van Egmond (1966) studeerde beeldende kunst en fotografie op de kunstacademie Rotterdam. Vanaf 1990 werkt hij als een free-lance kunstenaar gespecialiseerd in microscopie en maakt fotokunstwerken en time-lapse films waarin de schoonheid en het avontuur van de microwereld tot uiting komt. Films en foto’s komen regelmatig op de tv en worden veel vertoond in boeken, bladen, kunsttentoonstellingen en in het theater. Hij wint met regelmaat internationale prijzen.

Er is een collecte om dit soort lezingen te kunnen blijven organiseren (hiervoor is een gemiddeld bedrag van € 5,-  p.p. berekend). 
Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Auto-ophaaldienst: Wil Gouda. 

(foto Wim van Egmond)

wanneer: 

zondag, 26 februari, 2017 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.