‘Wat bezielt je!?’ (S)preekwedstrijd voor vrouwen

Vrouwen hebben een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Hildegard von Bingen, Etty Hillesum, Anne Zernike en nog vele anderen. Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. 
Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze (s)preekwedstrijd om vrouwen een stem te geven. 

Voor wie?

Deze wedstrijd is bedoeld voor vrouwen, jong en oud: 
Schrijf een pakkend betoog over wat jou bezielt. Waar word je warm van, waarvoor loop jij je benen uit je lijf, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Je kan je bijdrage van maximaal 1.000 woorden vóór 1 juni 2017 mailen aan bureau@vrijzinnigen.nl

De jury bestaat onder meer uit Lisette Thooft, winnares van de eerste (s)preekwedstrijd in 2014 en Janneke Stegeman, theologe des Vaderlands. 

Finale. 

Uit alle inzendingen kiezen we vijf finalisten die hun verhaal mogen houden op zondag 25 juni 2017 om 11.00 uur in Paradiso in Amsterdam. Dat is de plek waar vrouwen voor het eerst het woord namen op de kansel van de toenmalige Vrije Gemeente Amsterdam. 

(foto Wietse de Vries)

wanneer: 

zondag, 25 juni, 2017 - 11:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.