De Nada - uit niets

Een vertelling met muziek, door Dick Schreinders. 

Het programma voor deze muzikale lezing bestaat uit instrumentale eigen composities en enkele van Villa-Lobos, Sor, Tárrega. Sommige teksten zijn gedichten van Lorca en andere zijn door hemzelf gemaakt. Dick vertelt met zijn composities het verhaal van zijn tienerjaren en de ontmoetingen met bijzondere mensen in Denia, Spanje. 
Aan de hand van vertellingen over het ontstaan van de liedjes die vrijwel allemaal een levensbeschouwelijk thema hebben en het vertolken ervan zal hij het programma in Het Venster vormgeven. Onderwerpen in de liedjes zijn: de eenvoud, de verwondering en de vraag 'wie of wat ben ik', stilte en het niets. Ook gaan sommigen over bijzondere ontmoetingen met mensen in Spanje en zijn dochtertje Loen en het kunstenaarschap.

Dick Schreinders werd geboren in 1970 te Beekbergen. Op zijn dertiende verhuisde hij naar Benimeli, een dorpje in de bergen, 15 km van Denia (een vissersstadje in de provincie Alicante). Vanaf zijn tiende jaar speelt hij gitaar en kreeg les van Mathijs Souhoka. Eenmaal in Spanje viel zijn gitaarspel op bij Spaanse muzikanten en werd hij voorgesteld aan Vicente Ballester, toentertijd docent aan het conservatorium Tenor Cortis in Denia. Bij hem vervolgde hij zijn muzikale opleiding en werd hij bevangen door de Spaans klassiek gitaarmuziek en zang. 

Om dit soort evenementen te kunnen blijven organiseren is een gemiddeld bedrag van € 5,-  p.p. berekend. Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Autodienst Hannie Kämink

wanneer: 

zondag, 24 september, 2017 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.