open avond werkgroep Hebreeuws

Werkgroep Hebreeuws in de Vallei - Openingsavond op 12 september

Het nieuwe studieseizoen 2017-2018 van de Werkgroep Hebreeuws begint met een openingsavond, waarop iedereen welkom is, met een muzikaal optreden van MIR TSVEY, Josine Franken zang en Leo Driesenaar piano, gitaar en accordeon. Zij zullen vooral Jiddische liederen zingen en vertellen, maar ook Hebreeuwse en Ladino teksten. Samen leggen zij zich erop toe het Jiddische lied levend te houden .

Thema:       'Ikh un di Velt'. 
Plaats:         wijkkerk Aller Erf, Ronde Erf 86, 3902 CZ Veenendaal. 
Tijd:             dinsdag 12 sept.van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. 
Toegang:      gratis

De Werkgroep organiseert ook  cursussen en leesgroepen  Hebreeuws:
Voor wie de Hebreeuwse Bijbel wil lezen, en de Hebreeuwse taal nog niet beheerst, organiseert de Werkgroep een driejarige Taalcursus Bijbels Hebreeuws. Men oefent met teksten uit de Hebreeuwse Bijbel. Docenten Jan en Marise Wiersma en Paul van Veen. 
Daarna bestaat de mogelijkheid om aan  één van de leesgroepen van de werkgroep deel te nemen.

Er zijn  verschillende leesgroepen (om de week): op dinsdagochtend, maandagmiddag en donderdagmiddag o.l.v. Nelie de Groote-Buijs. 
Ook is er een avondleesgroep Tenach voor gevorderden op dinsdag (even weken) in een zaal van kerkcentrum Aller Erf te Veenendaal en geleid door Lukas de Groote en Jan Wiersma. Men leest profetische en verhalende teksten uit de Hebreeuwse bijbel.

Op de maandagmiddagen (even weken) is er een groep die Jiddische tekst bestudeert; poëzie, proza en Bijbelse teksten, o.l.v. Nelie de Groote -Buijs. Als u de Hebreeuws lettertekens beheerst, dan is Jiddisch verrassend!

Wie lid van de Werkgroep is of wordt, kan deelnemen aan alle activiteiten en krijgt  het les- en leesmateriaal gratis. Lidmaatschap is € 60,- per jaar. 
Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met de secretaris van de werkgroep: Roosje Wisgerhof-Beijen, tel. 0318 51 54 32, rosabeijen@gmail.com

(foto Pixabay)

wanneer: 

dinsdag, 12 september, 2017 - 20:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.