Event met Jan-Willem van der Straten

Zondagmorgen-event: “De olifant in de kamer” -  door Jan Willem van der Straten. 

De olifant in de kamer. Hoe ga je om met verschillende gezichtspunten, verschillende stromingen? Is geloven beperkt tot dogma’s die je wel of niet onderschrijft of is er volgens deze dominee een andere mogelijkheid om geloof te bezien en ervaren? Zijn we wezenlijk naar hetzelfde op zoek en met het zelfde bezig? Hoe spreek je een nieuwe generatie aan? 

Jan Willem van der straten (alias 'dominee Baardmans') is een communicatieve en ondernemende (media)theoloog. Afkomstig uit een seculiere achtergrond, kwam hij op dertienjarige leeftijd in aanraking met het christelijk geloof, en werd onder andere oprichter van de ’Sunday Assembly’, zondagsdiensten voor ongelovigen. Nu preekt hij door het hele land als ZZP-dominee en speciaal voor Het Venster heeft hij een programma voorbereid en zullen bovenstaande vragen aan bod komen aan de hand van zijn verhaal. Wat die olifant in de kamer is? Daar komen we 4 februari achter. 

Om dit soort evenementen te kunnen blijven organiseren is een gemiddeld bedrag van € 5,-  per persoon berekend. Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Collecte voor lezingen en voorstellingen. 

Autodienst: Wil Gouda. 

foto Pixabay

wanneer: 

zondag, 4 februari, 2018 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.