Lezing over Bahá'í - door Martijn Rep

Martijn Rep kwam als jongere in aanraking met de het Bahá'í -geloof, een spirituele beweging die is voortgekomen uit het leven en de woorden van Baha’u’llah (1817 Perzië - 1892 Palestina).
Inmiddels, 30 jaar later - universitair hoofddocent biologie aan de Universiteit van Amsterdam - heeft hij zelf twee kinderen die nu zelf jongeren zijn, en tracht hij nog steeds de leringen van Baha’u’llah te doorgronden en toe te passen.

De kern van die leringen is eenheid: de mensheid heeft na een immens evolutionair proces het stadium van volwassenheid bereikt – hoewel nog in de rumoerige en verwarrende pubertijd – en staat op de drempel van eenwording, Dit proces wordt voortgestuwd door openbaringen van God in verschillende culturen en tijden, waaruit talrijke religieuze gemeenschappen, gebruiken en verbeeldingen zijn ontsproten.

Hoewel dit een ‘natuurlijk' evolutionair proces is, gaat het toch niet zonder menselijke wil en inspanning. Baha’u’llah gaf de mensheid dan ook de opdracht om de eenwording van de mensheid te bevorderen, met Gods hulp, in deze tijd die hij de 'Dag van God' noemde. Martijn gaat iets vertellen over hoe Bahá'í's deze opdracht in de praktijk brengen.

Collecte voor Lezingen en Voordrachten, richtprijs hiervoor is €5,- p.p.

Na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie/thee/limonade. 

Autodienst: ..... 

(rechtenvrije foto van Pixabay)

wanneer: 

zondag, 18 maart, 2018 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.