Vrije Ruimte met Renske Velthuis

Renske Velthuis is violiste, zij componeert, dirigeert, arrangeert en geeft les. Vorig jaar studeerde zij af als Master Musician 3.0 aan het Utrechts conservatorium, een opleiding rond improvisatie, compositie en het uitvoeren van eigen werk. Daar heeft zij haar onderzoek gedaan genaamd: Creatieve maakprocessen: hoe durf je?
Renske heeft zich verdiept in wat er nodig is om de gebaande paden te verlaten en je eigen creativiteit aan te boren. Hoe je kunt spelen met elk materiaal, hoe je een maakproces aan het borrelen en gisten krijgt...op welke signalen van binnen je wel of juist beter niet kunt reageren.

Een open ruimte in je leven, die ontstaat als er iets wegvalt, een leeg vel papier om op te schrijven of te tekenen, een zaal met toeschouwers, stilte, een 'vrije ruimte-uur' in het Venster... wat roept vrije ruimte bij jou op? Voel je je werkelijk vrij in die ruimte? Kom je ervan in beweging of verstar je juist? Wat heb je nodig om vrije ruimte te benutten zoals jij dat zou willen?
Het wordt een combinatie van luisteren, reflecteren en het samen doen van speelse oefeningen om aspecten van de mindset van 'maken' aan den lijve te ervaren.

Na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie/thee/limonade

Wat is een Vrije Ruimte in Het Venster?

 

wanneer: 

zondag, 4 november, 2018 - 10:00
  • Vrije Ruimte

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.