Lezing&workshop Geweldloze Communicatie

Het Venster organiseert deze workshop in het kader van de PAX-Vredesweek, op vrijdag 21 september.

Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het is een eenvoudig maar krachtig communicatieproces dat de behoeften van beide partijen volledig tot hun recht laat komen. In het bijzonder draagt het bij aan onderlinge verbinding en samenwerking. Het verandert aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. De benadering leidt tot meer vrede en harmonie tussen mensen, tot succesvolle teams en tot verbetering van productiviteit in organisaties. De benadering leidt tot effectieve communicatie, meer vrede en harmonie tussen mensen en tot succesvolle samenwerking in diverse contexten.

Deze interactieve lezing/workshop wordt gegeven door Anja Nekeman, internationaal gecertificeerd trainer en ervaren coach Verbindend communiceren (www.vinecoaching.nl).

Geweldloos communiceren is een weg naar verbinding. Kiezen voor het aanleren van Geweldloze Communicatie, of anders gezegd Verbindende Communicatie (VC), is een keuze met direct merkbare resultaten in de kwaliteit van je leven, relaties, werk of praktijk.

 Wat je kunt leren met Verbindende Communicatie

•         Hoe je meer vanuit begrip, liefde en mededogen op een verbindende manier met elkaar om kan gaan om zo te kunnen bijdragen aan meer vrede en minder conflict in je eigen omgeving en in de wereld.

•         Wat er in jezelf en je gesprekspartner(s) leeft en hoe je elkaars leven kan verrijken door anders te leren luisteren én jezelf te uiten met de intentie op verbinding.

•         Om in verbinding te blijven, ook als het spannend wordt en er een conflict dreigt.

•         Uitdrukking geven aan wat er werkelijk in jou omgaat.

•         Anders omgaan met emoties.

•         Verbinding maken van hart tot hart.

Kortom: een korte introductie voor wie een begin wil maken met op een andere manier communiceren met de omgeving én met zichzelf. 

De interactieve lezing/workshop wordt gegeven door Anja Nekeman, internationaal gecertificeerd trainer en coach Verbindend communiceren. 

Iedere gewenste verandering is mogelijk als we met aandacht waarnemen wat zich om ons heen en in onszelf afspeelt. (J. Krishnamurti)

Plaats: Vijftien Morgen 2 - Veenendaal

Tijd: 20u-22u (inloop met thee/koffie vanaf 19.30u)

Kosten: 10 euro

Over de trainer:

Anja vertelt: “Ik daag mensen uit om hun denkbeelden te verruimen door met andere oren te leren luisteren, met andere woorden te leren spreken en om werkelijk verbinding te maken met zichzelf en anderen.
Mijn loopbaan is 33 jaar geleden gestart bij de KLM. Naast mijn werk als stewardess heb ik samen met mijn, inmiddels overleden, man een succesvol bedrijf opgebouwd. 

De rode draad in mijn werkleven is het ontwikkelen van mensen in de breedste zin van het woord en vanuit deze interesse en passie ben ik in aanraking gekomen met verschillende facetten van mens-zijn. In 2001 groeide bij mij de behoefte om me verder te ontwikkelen en heb ik gekozen voor een 4-jarige hbo-opleiding in Natuurgeneeskunde. Vanuit deze kennis raakte ik geïnspireerd om wegen te zoeken die een brug kunnen vormen naar het bedrijfsleven door het volgen van professionele coachopleidingen, Masterpractitioner NLP, Neuro Emotionele Integratie, bijscholingen op het snijvlak van psychologie, burn-out en stressmanagement. Als studiebegeleider en trainer ben ik jarenlang betrokken geweest bij een post-hbo coachopleiding. In 2005 werd ik diep geraakt door een training in Geweldloze communicatie ook wel Verbindende communicatie genoemd.

Voor mij begon een ontdekkingsreis naar binnen, naar behoeften van mezelf om te ontdekken wat een levensverrijking dit voor me is om in verbinding met deze behoeften mijn leven vorm en inhoud te geven. Mijn verlangen werd aangewakkerd om door middel van training en coaching mensen hiermee in aanraking te brengen en te laten ervaren hoe het leven anders kan zijn als we op deze wijze met onszelf en anderen leren communiceren. Na het volgen en geven van honderden uren training werd ik internationaal gecertificeerd trainer. Inmiddels heb ik vele uren besteed aan het ontwikkelen van nieuwe VC-trainingen en materiaal voor diverse doelgroepen waaronder, teams, Nationale Politie, bestuursleden, (psycho)therapeuten, HRM-medewerkers, coaches, maatschappelijk werkers, onderwijs, zorginstellingen en vele anderen in het bedrijfsleven.”

Sinds maart 2018 ben ik mede-eigenaar van Vine opleidingsinstituut voor Verbindende Communicatie www.vinecoaching.nl 

wanneer: 

vrijdag, 21 september, 2018 - 20:00

Reacties

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.