Mijn naam is Odysseus

Vertelling door Paul Groos.
Hoog op de nog nasmeulende resten van Troje stond een man. Hij bukte zich en schreef met zijn vinger in de as zijn naam, zoals een kunstenaar zijn handtekening zet onder een schilderij. Odysseus. Hij was de overwinnaar. De bedenker van de list met het paard. Zijn trotse schepen lagen volgeladen met buit in de haven, klaar om na tien jaar oorlog naar huis te varen. 
Odysseus kon niet weten dat hij alles, tot en met zijn eigen naam kwijt zou moeten raken om werkelijk thuis te komen.

Paul Groos koos voor een studie Klassieke Talen in Nijmegen, al snel gecombineerd met een studie Keltisch in Utrecht. Hij leerde die prachtige vreemde talen kennen, Latijn, Grieks, Welsh, Iers, Hebreeuws, maar vooral de bijzondere verhalen: de mythen over goden, monsters en helden, de legenden over heiligen en heidenen, maar ook de verhalen uit de geschiedenis over keizers, filosofen en soldaten. Hij ging werken op de school waar hij als leerling ook al had rondgelopen, het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, als docent Latijn en Grieks. In een intervisiegesprek zei een collega eens “The world needs storytellers”. Dat was voor Paul het laatste zetje om te beginnen aan de vertelacademie, waar hij afstudeerde in 2015 met de vertelling “Om Troje - vader zoon Achilles”. Inmiddels vertelt hij het hele jaar door op middelbare scholen, in musea en bij festivals door heel Nederland. Al omvat zijn repertoire inmiddels ook griezelverhalen, literaire verhalen en sprookjes, de klassieke mythologie blijft zijn eerste liefde.

Collecte om dit soort events te kunnen blijven organiseren (hiervoor is ongeveer een gemiddeld bedrag van € 5,- p.p. berekend). Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Plaats: Vijftien Morgen 2, Veenendaal 

Datum: Zondag, 9 juni 2019 

Aanvang: 10.00 uur. 

(foto Joeri Kemp)

wanneer: 

zondag, 9 juni, 2019 - 10:00
  • Voorstelling

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.