Concert met Dick Schreinders

Morgenconcert: “De tuin van mijn leven”. 

Het nieuwe programma van Dick Schreinders is volledig in het Nederlands en hij vertelt over de jaren na zijn terugkomst uit Spanje. Dat zijn teksten metaforisch en symbolisch beïnvloed zijn door de Spaanse taal is onmiskenbaar. De teksten gaan over het Zijn, de liefde voor dat waar geen woorden voor zijn, kwetsbaarheid en eenvoud.

Natuurlijk is er ook de rode draad van terugkomst en heimwee naar de natuur, de bergen en de zee van Spanje. Dick treedt al jaren op met liedjes over zijn/het leven in het Spaans, maar ook met een volledig F.G. Lorca programma, de Spaanse dichter die hem sinds zijn veertiende fascineert.

Dick Schreinders werd geboren in 1970 te Beekbergen. Op zijn dertiende verhuisde hij naar Benimeli, een dorpje in de bergen, 15 km van Denia (een vissersstadje in de provincie Alicante). Vanaf zijn tiende jaar speelt hij gitaar; hij kreeg les van Mathijs Souhoka. Eenmaal in Spanje viel zijn gitaarspel op bij Spaanse muzikanten en werd hij voorgesteld aan Vicente Ballester, toentertijd docent aan het conservatorium Tenor Cortis in Denia. Bij hem vervolgde hij zijn muzikale opleiding en werd hij bevangen door de Spaans klassieke gitaarmuziek en zang.

(Foto: Frans Lossie)

Om dit soort evenementen te kunnen blijven organiseren is een gemiddeld bedrag van € 5,- per persoon berekend. Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Plaats: Vijftien Morgen 2, Veenendaal

Datum: Zondag, 17 maart 2019

Aanvang: 10.00 uur

wanneer: 

zondag, 17 maart, 2019 - 10:00
  • Voorstelling

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.