Literair concert in Wageningen

Literair concert: ‘Anne’. 

Als invulling van de regio-zondag 2019 hebben Vrijzinnigen Lunteren en Het Venster Veenendaal Sanne Terlouw en het Leonard Ensemble uitgenodigd voor een uitvoering van het literaire concert ‘Anne’.
Zij nemen ons op een wonderschone manier mee in het verhaal, de gevoelens en gedachten van Anne Zernike. Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen in de Arboretumkerk, Delhorstpad 6, 6703 BE Wageningen. U bent welkom vanaf 09.30 uur Het concert start om 10.00 uur.

NB: In Het Venster is dan geen bijeenkomst!

Het literaire concert Anne gaat over het leven van een bijzondere vrouw.
 Anne Mankes-Zernicke was de eerste vrouwelijke predikante van de Nederlandse Protestanten Bond. Behalve dat ze zich met een enorme kracht en doorzettingsvermogen staande wist te houden in een kerkelijke wereld die gedomineerd werd door mannen, is ze door haar beminnelijke en krachtige uitstraling van groot belang geweest voor de richting waarin de NPB zich in de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Een richting waarin kunst en cultuur steeds belangrijker werd.

‘Anne’ is een literair concert van Sanne Terlouw en het Leonard Ensemble. In dit programma worden de emoties die het leven van Anne Zernicke oproepen omgeven door muziek van o.a. Franz Schubert, Clara en Robert Schumann, Claude Debussy en Maurice Ravel. Muziek en tekst versterken elkaar wederzijds, ze zijn verweven en vormen een eenheid. Sanne vertelt en de muziek wordt gespeeld door het Leonard Ensemble, dat zijn naam ontleend aan de in 2016 gestorven Leonard Leutscher, pianist en inspirator van het Orion Ensemble. Het Leonard Ensemble bestaat uit Pauline Terlouw (viool), Carla Schrijner (cello) en Jan Willem Nelleke (piano)

wanneer: 

zondag, 10 november, 2019 - 10:00
  • Voorstelling

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.