Wereldvredemeditatie online

WERELDVREDE-meditatie op 31 december. 

Sluit ook dit jaar af met een uur mediteren. Vrede in jezelf, vrede in jouw omgeving, vrede in de wereld. Doe mee met een wereldwijde beweging, want op hetzelfde moment wordt over de hele wereld deze vredemeditatie gehouden. Sinds enkele jaren neemt het Venster hier ook aan deel.

De eerste Wereldvrede Meditatie (ook bekend als ‘World Healing Day’, ‘World Peace Day’, ‘Hour for Peace’) werd georganiseerd door John Randolph Price in 1986. Doel: mensen over de hele wereld verbinden in hun focus op vrede, liefde, begrip en vergevingsgezindheid. Meditatie betekent hier: met eigen gedachten, visie, en geloof je richten op vrede en vrijheid voor alle mensen.

Op oudejaarsdag wordt er weer aandacht besteed aan de Internationale World Peace Meditation Day, die overal ter wereld om 12.00 uur - Greenwichtijd - start en een uur duurt (in Nederland is dat 13.00 uur) . Miljoenen mensen nemen hier wereldwijd aan deel door stil te staan bij de vrede, in zichzelf, in hun omgeving én in de wereld. De focus ligt op vrede, liefde en bewustwording.

Hoe doen we dat dit jaar?

Omdat Het Venster i.v.m. de Corona-lockdown t/m 19 januari 2021 gesloten is voor bijeenkomsten, kunnen we deze wereldmeditatie online meebeleven. Hoewel er ook thuis individueel gemediteerd kan worden, heeft mediteren in een groep altijd meerwaarde, ja, ook online!
In Veenendaal begeleiden Marjo van Rijnsoever en Gerrit van Santen dit online meditatie-uur. De link en instructies om hieraan deel te nemen, staan hieronder. 

Je kunt meedoen via ZOOM, dus gewoon in je eigen omgeving, in je eigen stoel of op je eigen kussentje. We nodigen je uit om je aan te melden via email elmorya6@hotmail.com. In de reactie-mail vind je dan een inlogcode en tevens is er een instructie als je minder bekend bent met ZOOM.

De meditatie is geschikt voor mensen die kennis willen maken met mediteren en voor hen die al vaker hebben gemediteerd. Het motiveert ons vooral nu in deze corona tijd, om het licht in onszelf te versterken.

Datum: Donderdag 31 december 2020
Inlogtijd: Vanaf 12.45 uur

Tijd: Meditatie van 13.00 - 14.00 uur

Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie: 
http://wereldvredemeditatie.nl/wereldvrede-meditatie/wat-wereldvrede-meditatie/
https://www.hetvensterveenendaal.nl/activiteiten/2020/dec/wereldvredemeditatie-online

(afbeelding Pixabay)

wanneer: 

donderdag, 31 december, 2020 -
13:00 tot 14:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.