Hans Le Grand: interreligieuze theologie

Hans le Grand is vandaag te gast in het Virtuele Venster met zijn verhaal over zijn studie naar interreligieuze theologie en de plek die de vrijzinnigheid hierin inneemt. 

Naast zijn boeiende verhandeling neemt hij ook twee keer plaats achter de piano om een lied ten gehore te brengen. 

Verder een mooi lied van Henk Harmsen en een registratie van een interreligieus lied, gezongen door 3000 joden, moslims en christenen.

De collecte is deze keer voor Likoni Onderneemt.

Stichting Likoni Onderneemt (SLO)  is opgericht om zoveel mogelijk kinderen van de wijk Likoni in Mombasa, Kenia, de mogelijkheid te bieden onderwijs te volgen. Op die manier kunnen zij na de basisschool een betere baan krijgen dan zij zouden krijgen zonder opleiding, of zelfs doorleren in vervolgonderwijs. Basisonderwijs geeft deze kinderen een vliegende start.

Dit mooie initiatief is genomen door de Veenendaler Frank Hagelstijn en heeft geresulteerd in een goed lopende school en een toenemend aantal sociale en educatieve initiatieven in de wijk. 

Uw gift kunt u overmaken naar het bankrekeningnummer van Het Venster: NL11TRIO 0197 6222 08 op naam van ‘NPB Veenendaal’, o.v.v. 'Likoni onderneemt'.
Van harte aanbevolen

Volgende week is er weer een Virtuele Venster-viering en dan is Mar van der Velden onze gast.

Rev. Dr. Hans le Grand is als predikant aangesloten bij de ‘General Assembly of Unitarian and Free Christian Churches’ in het Verenigd Koninkrijk (2002). Hij is een vaste gastvoorganger in veel afdelingen van Vrijzinnig Nederland en publiceert regelmatig over de identiteit en toekomst van vrijzinnigheid. 

U kunt hier klikken op de link om deze uitzending te bekijken, zondag vanaf plm. 9.45 uur: https://youtu.be/SAdu_B7hbG0

Na afloop is er (thuis) gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie/thee/limonade. 

(foto Martin Schuitemaker)

wanneer: 

zondag, 7 juni, 2020 - 10:00
  • Viering

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.