Rondom Maria Magdalena

De jaarlijkse regiozondag wordt dit jaar op een andere manier gehouden. De gezamenlijke voorgangers van de afdelingen werkten een thema uit dat op 14 november gebruikt wordt in de afdelingen. Bij ons gaat Marieke de Vries dan voor. Zij schrijft:

Rondom Maria Magdalena
Het idee voor een gezamenlijke bijdrage van de voorgangers uit de regio ontstond toen wij (Roos van Doorn, Jeannette den Ouden, Mignon Bokhoven en Marieke de Vries-Hofman) een bezoek brachten aan de tentoonstelling over Maria Magdalena. Nog te zien in Het Museum Catharijneconvent in Utrecht tot 9-1-2022. Wat was er veel te zien en te horen over deze bijzondere vrouw! Kijk naar het filmpje op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9ze9vaOwekU

Maria van Magdala, een inspirerende maar voor velen een onbekende vrouw. Zij stond dicht bij Jezus en wellicht laat zij een ander gezicht zien van het christendom. Door de eeuwen heen is er op verschillende manieren over haar gedacht, geschreven en gevisualiseerd in de (schilder-)kunst.

Voor een viering/bijeenkomst op 14 november, oorspronkelijk de geplande jaarlijkse regiozondag, hebben de regiovoorgangers een boekje samengesteld met o.a. teksten rondom Maria Magdalena. De inhoud van het boekje staat op de besloten pagina van deze website. Leden kunnen inloggen.
Kunnen we iets meer van haar te weten komen en hoe kunnen we dat een plaats geven in onze tijd? In veel afdelingen van de regio Zuid-Veluwe/Vallei wordt hier aandacht aan besteed. Dus ook op 14 november in Het Venster! Hartelijk welkom!

- Marieke de Vries-Hofman - 

Afdeling Wageningen organiseert op 18 november een avond in de Junushof met Nienke Laverman. Alle afdelingen worden hierbij uitgenodigd en krijgen daar nog bericht van.

(foto Jan van Donkelaar)

wanneer: 

zondag, 14 november, 2021 - 10:00
  • Regiozondag

Reactie toevoegen

JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit formulier te kunnen gebruiken.