Persoonlijke impressie 8 oktober

afbeelding van Petra Wubs

Een aantal leden van het Venster was nauw betrokken bij de organisatie van de Dag van de Duurzaamheid, zodat wij ons op deze dag ook konden presenteren. Om 12 uur stond ik samen met Anke achter de Vensterkraam die ingericht was door Hannie, Els en Jaap, met informatie over het Venster. Er lagen ook boeken over bewustwording van o.a. de natuur en voeding.  De boeken waren een mooie manier om met mensen in gesprek te komen. Ik vroeg me af wat de relatie was tussen het Venster en deze Dag van de Duurzaamheid en kwam tot de conclusie dat het om bewustwording moest gaan. 

Het weer was fantastisch en er hing een gezellige sfeer. De wethouder opende het evenement en zij ging daarna alle kramen langs. Iedere kraam ontving van haar een tasje met daarin heerlijke biologische producten. Jaap wist haar over te halen een computertestje te doen en daarop scoorde zij goed. De test liet zien of je goed bezig was duurzaam te leven. 

Na een paar uur werd ik afgelost door Agnes, waarna ik nog even een rondje ging doen om te zien wat er allemaal was aan mooie initiatieven. Een Leentasjeswand, het Repaircafé, computerapparatuur recyclen, de Smoothiefiets, mozaïeken met scherven van oude borden, kopjes  - en nog vele leuke andere initiatieven voor jong en oud. Op de achtergrond hoorde ik muzikale klanken van Ronald. Als afsluiter nam ik nog een heerlijke punt appeltaart, gemaakt door de Bombardon en ging toen voldaan naar huis.

Petra Wubs

(foto Rinie van der Leer)

Stijlvorm van de geschreven bijdrage: 

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.