Terugblik op SamenLoop voor Hoop

afbeelding van Rinie van der Leer

Op 12 en 13 juni was er voor het eerst een SamenLoop voor Hoop in Veenendaal. Het initiatief kwam aanvankelijk van Tom Baerends, die samen met Martin Schuitemaker (vorig jaar al!) mensen wist te enthousiasmeren voor dit bijzondere 24-uurs evenement van het KWF. Veel gemeenten in Nederland (en over de hele wereld) hebben de afgelopen jaren al hun eigen SamenLoop georganiseerd, soms al meerdere keren.

Vanuit het Venster waren bij dit evenement veel mensen actief: Ronald Naar was al in een vroeg stadium betrokken bij de muzikale invulling van het evenement (o.a. met het schrijven en zingen van het Samenlooplied 'Verder gaan', samen met Mirjam Drost). Er werd een wandelteam samengesteld van 15 mensen onder leiding van 'teamcaptain' Ingrid van Rhee. Hannie Kaemink coördineerde een aantal bewegingsactiviteiten, waaronder volksdans en yoga (door Ingrid van Rhee en Annemarie Viergever). Marjo van Rijnsoever en Gerrit van Santen hadden gezorgd voor een luisterteam in de inlooptent, alsmede voor sprekers die voorlichting gaven over voeding en over preventie en herstel bij kanker. Rinie van der Leer genereerde samen met een aantal vrijwilligers een Wensmuur waar iedere bezoeker van het evenement op zijn/haar eigen wijze een tekening of wens mocht maken.

Het Vensterteam had tevens een kraam ter beschikking van waaruit boeken en wat andere spulletjes werden verkocht. En de eerste Venstervlag wapperde daar!

Dit prachtige en bijzondere event waar heel veel warmte en enthousiasme van af straalde, was een groot succes. De uiteindelijke opbrengst was ruim € 95.000,-

Stijlvorm van de geschreven bijdrage: 

Reacties

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.