Workshop 'Nieuwe bestuursleden'

afbeelding van Wim van Keulen

Drie maanden geleden heb ik de workshop ‘Nieuwe bestuursleden’ gevolgd. Bij elkaar komen was er niet bij, maar het medium Zoom bood de helpende hand. Tijdens de bijeenkomst werd door Wies Houweling en Elsbeth Goettsch, de projectleiders van het landelijk bureau Vrijzinnig Nederland, de ‘gereedschapskist’ geopend. In de kist liggen de hulpmiddelen, die de afdelingen van Vrijzinnig Nederland kosteloos kunnen gebruiken en op weg kunnen helpen. Het gereedschap is terug te vinden op de website (www.vrijzinnigen.nl). 

De ontmoeting met veelal bestuursleden van andere afdelingen heb ik als leerzaam ervaren. Er zijn verenigingen/ gemeenschappen voor wie het lastig is zelfstandig te blijven functioneren. Door de vergrijzing, het teruglopende ledenaantal en de ingeslepen vaste patronen moeten alle zeilen worden bijgezet om te overleven.

Door te luisteren naar de verhalen van anderen ben ik mij meer bewust geworden van het feit dat onze vereniging het prima voor elkaar heeft! Wij hebben een goed functionerend bestuur, dat de onderlinge taken goed weet te verdelen, maar bovenal helpt zorgdragen. En de vele commissies die wij rijk zijn, functioneren naar ieders tevredenheid.

Het Venster is een kleine levensbeschouwelijke vereniging, waarbinnen veel leden actief participeren en bereid zijn zich voor de vereniging in te zetten.
Het is een feest om van zo’n vereniging lid te zijn! 

Wim van Keulen

juni 2020

Stijlvorm van de geschreven bijdrage: 

Reacties

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.