Boek: Geïnspireerd door Krishnamurti

Auteur: 

thema: 

Een van de meest oorspronkelijke  denkers van de vorige eeuw was Jiddu Krishnamurti (1895-1986). Zijn hele leven reisde hij - tot op hoge leeftijd - de wereld over om zijn inspirerende toespraken te kunnen houden. 
Krishnamurti had - en heeft nog steeds - op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Ook nu nog worden zijn boeken gelezen en zijn video-opnames bekeken. In de tijd dat hij nog leefde, waren zijn voordrachten altijd druk bezet.
Tot op heden verdiepen mensen zich nog steeds intensief in het werk van Krishnamurti. Hoe komt het toch dat deze belangstelling nog zo springlevend is en wat kunnen deze mensen vertellen over de inzichten die zij hierdoor hebben gekregen? Wat heeft het voor invloed gehad op hun dagelijks leven?

Marina Kuyper, voormalig huisarts en onderzoeker, voert in dit boek tien indringende gesprekken met mensen afkomstig uit verschillende landen. Zij spreekt met mensen van zeer uiteenlopende achtergronden die al vele jaren intensief met het gedachtegoed van Krishnamurti bezig zijn. Enkele voorbeelden: een professionele voetballer, een psychotherapeut, een fysicus, een kok, een leraar en een schrijfster. Sommige van hen leefden zelfs jaren in de nabijheid van Krishnamurti. 
Wat opvalt is dat deze mensen allemaal zeer openhartig en op een toegankelijke manier vertellen over wat Krishnamurti voor hen heeft betekend. Ieder van hen benadrukt weer een ander facet of een andere essentie. Dat maakt het boek zo boeiend om te lezen.

Dr. Marina Kuyper (1949) maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de Stichting Krishnamurti Nederland en is redacteur van het bulletin 'In feite' van deze stichting. 

 Dit boek is vanaf 1 oktober 2016 te vinden in de bibliotheek van Het Venster.

Reactie toevoegen

JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit formulier te kunnen gebruiken.