Moeder Aarde Groep

De Moeder Aarde Groep (MAG) is een netwerk van (voornamelijk) vrouwen binnen en buiten Het Venster die zo nu en dan activiteiten organiseren rond de thema’s ‘duurzaamheid’ en ‘verbinding met de aarde’. Bijvoorbeeld een inspiratiedag ‘duurzaam Veenendaal’, waarin we verschillende Fair Trade, tweedehands, ecologische en biologische winkels bezochten. Deelnemers van de MAG zijn ook op bezoek geweest bij o.a. de Food for a Better World Beurs en het Eigentijds Festival in Vierhouten. Via de mailinglist houden we elkaar ook op de hoogte van duurzame activiteiten in Veenendaal en omgeving.

Enkele jaren geleden is uit deze duurzaamheidsactiviteiten van Het Venster 'Samen Duurzaam Veenendaal' ontstaan, een zelfstandige stichting die nu zelf activiteiten organiseert op het gebied van duurzaamheid.

Daarnaast organiseren leden van de MAG zo nu en dan een Volle Maan Viering, om onze verbondenheid met de aarde te ervaren, in het ritme van de natuur en de seizoenen. Daarmee zetten we een oude traditie voort, waarbij vrouwen eens in de maand bij elkaar kwamen om lief en leed te delen. Iedere Volle Maan kent een eigen thema, zoals ‘reiniging en nieuw begin’, ‘diepgang’, ‘kiemkracht’, ‘bescherming’, ‘bestemming’, ‘wijsheid’ of ‘loslaten’. We beginnen de avond vaak met het trekken van een kaart, aan de hand waarvan we iets vertellen over wat die kaart in ons oproept of wat ons bezig houdt. Vervolgens doen we één of meer rituelen waardoor het thema van de Maan zich verbindt met ons leven. De avond eindigt vaak met lang nakletsen, en wordt opgeluisterd door lekker eten en drinken dat door de deelnemers wordt meegenomen.

De activiteiten worden door een steeds wisselende groep deelnemers georganiseerd en bezocht. Wie meer wil weten over de activiteiten van deze groep kan inlichtingen opvragen bij moederaardegroep@gmail.com of informeer in Het Venster bij Jos Somsen of Rachèl Harmsen. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten van de MAG (of zelf iets wilt organiseren) dan zetten we je op de mailinglist. Wie belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de activiteiten. Wie weet tot ziens!

Lieve groet en Namasté!

Namens de Moeder Aarde Groep,

Jos Somsen

(foto Martin Schuitemaker)